En enkel tzatziki oppskrift

Tradisjonell østlig middelhavs- og Midtøsten-forrett tzatziki er et deilig og forfriskende tilbehør til mange retter. Dessuten er den superenkel å lage hjemme! Til tross for sin enkelhet er denne tzatziki-oppskriften smakfull og grei. Dens unikt syrlige og hvitløkaktige smak vil garantert etterlate et varig inntrykk på ganen din. I tillegg til å tjene som et lett sommermåltid, kan denne retten også brukes som dip til chips og grønnsaker, topping til burgere, og smørbrødpålegg. Tzatzikis distinkte smaker og teksturer gjør den til en så populær rett! Lag denne enkle forretten for å imponere gjestene dine, eller bruk rester av råvarer i kjøleskapet for å lage en velsmakende siderett

Skaff deg agurker, gresk yoghurt, hvitløk, olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper.

Lag tzatziki dip med disse enkle ingrediensene. Samle en stor agurk, en kopp gresk yoghurt, ett fedd hvitløk, en spiseskje olivenolje, en teskje sitronsaft, en spiseskje hakket fersk dill og en klype salt og pepper. Tzatziki oppskrift rømme en bolle blander du agurk, gresk yoghurt og hvitløk. Til dufter rister du olivenolje, sitronsaft, dill, salt og pepper i en panne på middels varme. Denne blandingen kan tilsettes til agurkblandingen etter at den har blitt rørt. Hvis mulig, avkjøl tzatzikien i minst en time før servering. Nyt!
best tzatziki recipe photo vert2

Skrell og riv agurk

Agurk er en nøkkelingrediens for å lage tzatziki. Skrell agurken og riv den etter at du har fjernet det grønne skallet. Rivebladet i en foodprosessor kan brukes for å få den teksturen du ønsker. Revet agurk skal legges i et dørslag og presses ned for å fjerne overflødig væske. På denne måten kan du unngå vannaktig tzatziki.

Lag en bolle med ingrediensene og bland dem alle sammen

Når alle ingrediensene er samlet, er det på tide å lage tzatzikien. Ha alle ingrediensene i en middels bolle og bland godt. Bruk en mikser til å kombinere yoghurt, agurk, hvitløk, dill, sitronsaft og salt. Bland dem deretter jevnt sammen. Du kan tilsette nykvernet sort pepper hvis du vil gjøre det litt mer spennende. For å lage en jevn, kremet tekstur, tilsett olivenolje. Nå kan du servere tzatzikien din!

Sett i kjøleskapet etter 1 time

Tzatziki-retten må stå i kjøleskap i en time etter at du er ferdig med å lage den. Maten smaker bedre når smakene til retten smelter sammen og utvikler seg. I tillegg til å avkjøle retten for å sikre mattrygghet, kan det å la parabolen være ute tillate bakterier å vokse, noe som kan føre til matforgiftning. Etter minst en time i kjøleskapet er tzatzikien klar til servering. Nyt!

Serveres med pitabrød og grønnsaker

Agurk, hvitløk og dill brukes til å lage tzatziki, en gresk yoghurtbasert saus. Det er den perfekte forretten for enhver anledning, enten det er en fest eller familiesammenkomst. Server tzatziki omgitt av pitabrød eller grønnsaker etter eget valg og tzatziki i en bolle. Dippen kan også brukes med chips, kjeks eller brød. Nyt!

Til slutt er denne tzatziki-oppskriften en perfekt siderett for å komplementere ethvert middelhavsmåltid. Det er dristige smaker og det er enkelt å lage. Server den som en dip eller som krydder til et publikumsvennlig måltid. Denne deilige, kremete tzatzikien kan enkelt lages med noen få enkle ingredienser. Nyt!